Det är inte lätt att hinna med allt som behöver göras i bostaden oavsett om man bor i lägenhet eller villa. Den ska hållas hel, ren och fräsch och allt detta ska hinnas med utanför ens hektiska arbetstid! Partnern ska ha sitt, barnen sitt och släkten kan ju som bekant stundtals ta upp mycket av ens dyrbara tid. Det kan då vara klokt att läsa på lite om vilka tjänster som finns att köpa in till bostaden.

På senare år har det kommit en hel del tjänster för hemmet erbjudna av företag och fler och fler svenskar har börjat använda sig av dessa. Den kanske viktigaste samhälls-förändringen i denna riktningen är ju ROT-avdraget som erbjuder privatpersoner att dra av hela 50% av arbetskostnaden för renoveringar i hemmet. Detta har varit en mycket omtalad reform och nu när förändringar är på gång har bland annat Dagens Nyheter skrivit om ämnet. Det är en inte helt okomplicerad fråga då en del menar att möjligheterna för detta bör öka medan andra anser att det på ett orättvist sätt endast gynnar de som har det bättre ställt och äger sina bostäder.

Det har talats om en renoveringsåg vilket bland annat Göteborgsposten tagit upp.

Varför har då denna renoveringsvåg uppstått? Troligtvis har Martin Timell en hel del med det att göra. I och med Tv4-programmet Äntligen hemma kom ett kraftigt ökat intresse för inredning och renovering och Timell lyckats få ett helt land att engagera sig i hemmafixande. Detta intresset har också gjort att folk känner att de fått ökat självförtoende att utföra mer av arbetet helt själva. En sådan sak är lufta element som fler och fler börjar våga sig på. Det är inte särskilt svårt – det gäller bara att ha koll på hur det görs på bästa sätt.

Så hur tror vi att det hela kommer att utvecklas? Ja, intresset lär knappast avta och i takt med att bygghandlarna blir mer och mer måna om att tillfredsställa sina kunders önskemål har också förutsättningarna förbättrats avsevärt!

Med andra ord lär du även i fortsättningen få vakna upp av att grannen borrar i väggen!