Som fastighetsägare bör du göra underhåll av husfasaden till en regelbunden rutin. Det är helt enkelt någonting som kan spara dig stora summor pengar. Även mer omfattande renoveringsprojekt kan dock vara lönsamma. Här kan du läsa mer om fördelarna med renoveringar ha husfasader på hyreshus.

Funderar du på att genomföra en fasadrenovering Stockholm, eller någon annan typ av renoveringsprojekt? För fastighetsägare är väl utförda renoveringar ofta en bra investering, i synnerhet fasadrenoveringar.

Välj rätt byggentreprenör för värdehöjande fasadrenovering

Fasadrenovering av villaRenoveringar är i princip alltid värdehöjande, oavsett om det handlar om renovering av en villa, sommarstuga eller ett hyreshus. Särskilt om du är noggrann med att välja rätt byggentreprenör. Aftonbladet skriver:

”Var noggrann i offert och avtal om vad som ska ingå i arbetet. Eventuella tilläggsarbeten och ändrade villkor ska föras in i avtalet.” (Källa: Aftonbladet

Sedan kan förstås inte alla ha samma tur som en man i Troms i Norge som hittade 790 000 norska kronor när denne skulle renovera köket.

Regelbundet underhåll sparar pengar på sikt

Om du äger ett hyreshus innebär en renovering många fördelar i form bland annat av ökad trivsel hos de boende och att fastigheten blir mer attraktiv för nya hyresgäster. Regelbundet underhåll av husfasaden sparar i regel dessutom pengar på sikt. Detta i och med att du minskar risken för att behovet av en omfattande helrenovering uppstår.

Det går förstås att lägga ambitionerna högre än så. Vem vet? Kanske är det din fastighet som får pris för bästa fasad någon gång i framtiden.