Mycket ska man vara med om innan man lägger sig under jorden. Nu senast är det många som hört av sig till kommunpolitikerna i Mjölby om att ett hus provocerar med sin osvenska fasad. 

Bild på en röd blomma

Rut- och rotavdragen ökar, och framförallt när det kommer till flyttstädning och hemstädning. Men även när det kommer till större renoveringar,vilket fått fler att hoppa på renoveringståget. Men, ska man välja att göra om på utsidan av sitt hus gäller det att både hålla sig på god ton med sina grannar samt att inte störa omgivningen och den miljö som försöks skapas. När det kommer till Bernth Uhno i Skänninge blev han varse om att hans färg på huset inte ansågs svenskt, vilket var något som störde många. Något man höjer på ögonbrynen åt, men enligt en artikel i dn.se så måste Bernth nu måla om huset enligt byggnadsnämnden.

Policy om likartade färger

Huset är målat i en färg som går i rödgult och enligt beslutet så gäller en policy att det ska vara en färgsättning som har god samverkan. Så, att det är det ”osvenska” som styr hävdar de inte utan menar att det får Anders Steen, ordförande i byggnadsnämnden stå för. När det kommer till Bernths kommentar om det hela så är det helt fantastiskt d han säger att om man ser sig omkring i naturen så är det ingenting som är monokromt och enfärgat utan allt har sina skiftningar. Ta himlen som exempel. Att man då inte ska få måla sitt hus som man då vill i varma färger som skiftar lätt blir då svårt att ta till sig. Kanske är folk bara avundsjuka? Eller bara otroligt tråkigt inrutade i otroligt tråkiga liv. tråkigt för dem tycker vi och står med båda fötterna på Bernths sida i färgkriget.