Är du intresserad av att börja med ett hemmaprojekt i sommar? Då kanske en möbelrenovering kan vara något för dig. Att göra om eller laga en möbel är inte speciellt svårt och allt som egentligen behövs är de rätta verktygen och materialen samt några riktigt bra tips och tricks.

På op.se tipsar man om att ett bra projekt i sommar kan vara att renovera en möbel. En möbelrenovering behöver inte alls vara speciellt svår och man måste inte ha en massa kunskaper om möbelsnickeri för att göra det. Hur mycket skillnad man vill ha på möbeln efter renoveringen bestämmer man själv och tycker man att det är roligt med lite skillnad Närbild på skruvdragareär en rekommendation att måla möbeln eller klä den i nytt tyg. Tycker man däremot bara att det känns kul att laga en möbel eller liknande, blir det inte lika markant skillnad på möbeln, men den går i alla fall från att vara trasig till hel.

Många slänger sina möbler

Och att det är många som vill ta sig an ett projekt som att renovera en möbel, är ett väldigt bra tecken. Det är nämligen så att det fortfarande är 38 procent av svenskarna som slänger sina gamla möbler istället för att skänka dem, sälja vidare dem eller göra om dem. Detta gäller alltså trots att vi svenskar börjat förstå vikten av återanvändning och hållbarhet, skriver Folkbladet. Även om så många faktiskt slänger sina gamla möbler, är det hela 85 procent av befolkningen som tycker att det är viktigt att möbler och inredning kommer till återanvändning. Varför en del väljer att trots allt slänga sina möbler kan bero på att de tycker att det är mer krångligt att sälja, skänka eller göra om sina saker.

Smarta knep för möbelrenoveringen Möblel loppmarknad

Men om man då bestämt sig för att laga eller uppgradera sina möbler, hur går man då tillväga? Det finns självklart massvis med tips och tricks som man bland annat kan hitta på nätet. Men först och främst gäller det att hitta de rätta materialen för att göra om möbeln och även de rätta verktygen. Materialen finns att hitta i de flesta byggvarubutiker och maskiner finns till ett bra pris på http://maskinspecialisten.com/. Är det måla om sin möbel som man ska göra kan det vara smart att börja med att sandpappra den yta som ska målas och många sådana här små knep finns för den som är intresserad. Läs mer. Några andra tips att tillgå för den som ska renovera en möbel är:

  • Att vara noggrann med underarbetet.
  • Att använda teakolja för att dölja skavanker och repor.
  • Att alltid arbeta med trä i träets längdriktning.
  • Att välja rätt färg för rätt sak.
  • Att måla möbler med pensel istället för roller.
  • Att använda metallputs för att putsa upp metalldetaljer och beslag.