Trädgård och inredning är på tapeten, rapporterar man i ett inslag från Sveriges Radio – och vi är intresserad av det senare: inredningen. I inslaget har man besökt hus- och hemmässan på Yllan i Kristianstad och med över hundra utställare var det mycket att att titta på.

Och om även du är intresserad av inredning och få det vårfint i ditt hem är det dags att börja nu. Våren är nämligen en fantastisk tid på året att inreda och förnya. För att hitta den rätta stilen för dig och ditt hem är det viktigt att fokusera på vad du vill förmedla. I år, precis som föregående år, är trenden att det ska vara ett personligt mode vilket egentligen inte innebär att du kan göra som du helt vill, utan att du med snygga möbler ska lyfta en känsla av du.

Trä är helt rätt nu

Någonting som är väldigt hett i kategorin ”personlig inredning” är den lantliga stilen. Lite i stilen som Carl Wilhelmson, konstnären som levde 1866-1928), bodde – vilket du kan läsa mer om i denna artikel från Göteborgs Posten. Wilhelmsson lät bygga en magnifik sommarvilla med både bostad och ateljé, och hemmet är magiskt för de som gillar inredning. Längst upp i villan finner man hans ateljé med ett tak som påminner om toppen av en kyrka, men i trä. Allt är målat i vitt och de stora fönsterna släpper in mängder av ljus. Även den som inte är intresserad av konst kan här se att det är en bra plats att måla på. Trä är genomgående för hela huset och främst är det målat i vitt, men i köket  är det oväntat målat i grönt – vilket faktiskt fungerar även om det kan vara svårt att föreställa sig.

Nu är det kanske svårt att få till ett hem som detta om man inte är väldigt rik, men det är fint att inspireras av. Det man istället får göra är att anpassa inredningen till ens egna hem. Bor man i en lägenhet i stan kan det exempelvis vara svårt att få till en ”träig” känsla, men det går däremot att ha fint skapade inredningsdetaljer eller andra produkter. Exempelvis dessa små skålar: svepask, gör sig perfekt för att skapa den rätta känslan.

Andra bra inredningstips:

  • Våga vara annorlunda
  • Ta inspiration från inredningstidningar och bloggar
  • Ge dig ut och leta på internet
  • Skapa egen inredning (se exempel på vad här)