Vad är egentligen bra att tänka på när du ska flytta – eller hyra ut din lägenhet när du är ute och reser? Bland annat att kunna förvara dina möbler och värdesaker på en trygg plats.

Vy över mälaren i StockholmVill du hyra ut din lägenhet när du ska ge dig ut i världen, på en resa eller utomlandsår? Eller vill du helt sonika flytta till ett annat ställe och behöver förvara ditt bohag någonstans i huvudstaden innan du kan ta hem det igen? Du kan enkelt hyra förråd i Stockholm och lämna dina möbler och annat i tryggt och säkert förvar – innan du ger dig iväg på resa eller flytt.

När du står inför en flytt finns det en del tips på hur du förenklar för dig själv. Det kan du läsa om här i Expressen.

Flytta utomlands eller inom Stockholm?

När du fått jobb på annan ort, till exempel i ett annat europeiskt land, eller bara i Stockholm, kan det vara bra att vara lite påläst om vad du bör tänka på. På Boupplysningen kan du läsa följande:

Kontakta Skatteverket och berätta att du ska flytta utomlands. Se också till att folkbokföra dig i det nya landet. Det är något krångligare än när det gäller flytt inom landet, men det är fortfarande en relativt smidig process – Boupplysningen

Skatteverket är den myndighet du alltså ska kontakta, inte minst för flyttanmälan och folkbokföringen. Många rättigheter du har som medborgare i Sverige är beroende på att du är folkbokförd, och var du är folkbokförd. Inte minst när det kommer till rätten till olika bidrag, skyldigheten att betala skatt och var du kan och får rösta. Mer om detta kan du läsa om här på Skatteverkets hemsida.