Det här med uppvärmning kan vara knepigt. Det finns nämligen många alternativ på marknaden. Vad passar din budget, ditt hus förutsättningar och din livsstil egentligen?

HusLuftvärmepump? Olja? Pellets? Eller kanske solceller? Vad för energisystem passar dig, din budget och ditt hus förutsättningar egentligen? På https://20grader.se/ hittar du flera olika luftvärmepumpar, med allt från luftluftvärmepump till luftvattenvärmepump och frånluftvärmepump – och från alla möjliga olika varumärken. Det gör det lätt att hitta en specifik uppvärmare som passar dig och ditt hus allra bäst.

Uppvärmning – vad passar ditt hus?

I en artikel i Expressen går det att läsa om för- och nackdelar med alla olika uppvärmningsmetoder som folk använder sig av för att få det varmt och skönt inomhus, värme i element och skönt varmvatten att diska med och duscha i. Några av de främsta fördelarna med luftvärmepumpar är att de är enklare och billigare att installera än många av de andra alternativen på marknaden när det kommer till uppvärmning. De sänker även kostnaden för uppvärmning av hus och många luftvärmepumpar kan användas för att kyla på sommaren, när det är riktigt hett. Dessutom blir det inga borrhål eller uppgrävda tomter.

 Vill du se till att minska på din energiförbrukning är det bra med en luftvärmepump men även att tänka om kring vissa vitvaror och produkter du har hemma:

Energieffektiva produkter bidrar till att minska miljöbelastningen och är ett steg på vägen till ett hållbart samhälle. Du har nog sett energimärkningen på vitvaror, med pilar från grönt till rött som ska hjälpa dig att välja energismart och främja produktutvecklingen – Energimyndigheten

Fler smarta tips och råd om uppvärmning och hur du spara på energin hemma går det att läsa mycket om här på Hallå Konsument.