Hållbarhet, dämpade färger och naturmaterial är några av de viktigaste trenderna inom inredning 2019. Även färgstarka retrodetaljer och inspiration från havet ligger rätt i tiden.

Minskad konsumtionshets och hållbarhet präglar inredningstrenden 2019. Hållbara material, detaljer med naturkänsla, dämpade färger men även färgstarka retrodetaljer är trendiga. Istället för att riva ut all inredning hemma och köpa nytt kan hemmet förnyas med nya kuddar, tavlor, handdukar, krukor o s v Hos Nolhaga Hem hittar du snygga inredningsdetaljer som kan förändra ett rum utan en omfattande renovering.

Hållbara inredningstrender

Lantligt kökEn av de hetaste inredningstrenderna just nu är hållbar renovering och inredning. Återbruk, second hand och hållbara material har blivit viktigare än dyra statusprylar. Trenden går mot att ta tillvara och renovera på ett mer hållbart sätt än att slänga ut ett fräscht kök eller badrum. Att möblera om och endast måla om eller köpa några väl valda inredningsdetaljer är ett mer hållbart sätt att renovera.

Färgskalan är jordnära och dämpad i beige, pastellrosa och grått. En lugn färgskala som skapar en avkopplande och lugn miljö i en allt mer stressig tid. Detaljer i naturmaterial som linne och keramik är trendiga. Även växter hör till inredningstrenden och krukorna får gärna vara i grov keramik blandade med krukor med mer släta ytor. Möblerna ska vara mjuka och runda och inbjuda till en lugn stund efter en hektisk dag.

Ytterligare en trend inom inredning är havet där detaljer som snäckor har blivit en viktig inredningsdetalj. Kuddar, möbler och prydnadssaker i snäckform är trendigt. Om du har några snäckor liggande i ett skåp efter strandbesök är det dags att plocka fram dem nu. Eller varför inte ge dig ut på en strandpromenad för att plocka några fina snäckor och stenar för att använda som dekoration vid dukning, i ett fönster eller i trädgården.