Ditt hem består av kök, badrum, sovrum, vardagsrum och hall. Kanske har du flera sovrum, kanske har du två badrum. Hemmen varierar. Men någonting som många (radhus eller villaägare) glömmer bort, är att det oftast finns ännu ett rum som tillhör hemmet: garaget.

Många ser ett garage som ett ställe där bilen bor, och att det är allt. Men ett garage kan vara mycket mer, så länge du ger dig själv förutsättningarna att forma ditt garage själv.

Skapa aktivitetsrum

Det finns väldigt mycket du kan göra med ditt garage med allt från skapa ett rum för aktiviteter (isolera och du kan spela ett instrument, ordna ett staffli och ha målarhörna eller varför inte köpa in en soffa och ha det som ett ”häng-rum”?). Möjligheterna är hur stora som helst och det fina med att använda garaget för att skapa ett nytt rum, är för att du inte behöver ”förstöra” ett annat. Viktigt är dock, såklart, att du ser till säkerheten. Dessvärre sker det allt fler inbrott i olika garage (källa) och det vore självklart riktigt tråkigt ifall det inträffade om du har fler värdesaker där. Att införskaffa sig en en bra garageport är mycket viktigt, ett tips är att du ser över om garageportar från www.portfirman.se kan vara ett alternativ för dig. De är både prisvärda, säkra och snygga.

Ett exempel på vad du kan göra med ditt hem är att förvandla det till en inredningsbutik Det gjorde Katarina Reinholdsson-Andersson, som NWT skriver om i en artikel här. Så här berättar hon för tidningen om garagets förändring:

– Men det har fungerat väldigt bra, mycket för att butiken inte ligger i direkt anslutning till hemmet. Jag går ändå ut genom ytterdörren för att ta mig till jobbet.

Många är det som endast använder sitt garage för att förvara verktyg vilket även är någonting som fungerar bra. Men då är det viktigt att man har stil och ordning i garaget, annars är det lätt att saker försvinner. Detta är någonting som Leva & Bo har skrivit om i en artikel, och de ger även flera tips på hur du kan få ordning i garaget.

 

Garage