Får du ingen ro hemma i sovrummet? Då är det definitivt något som måste förändras. Ofta kan det vara saker du kanske inte tänker på: stökig inredning, obekväm madrass eller en kudde som inte bytts ut sedan du flyttade hemifrån. Bejaka ditt behov av att få koppla av där du sover, och förresten: härmed är det förbjudet att äta chips och knäckebröd i sängen!

SovrumDags att uppdatera sovrummet? Det finns många olika sätt att förnya sovrummet på, och det allra bästa är förstås att börja med det största projektet: att byta säng. Carpe diem sängar är som gjorda för att den nattliga sömnen ska göra dagen efter till en större fröjd. Nu ska det bli stopp på att vakna med huvudvärk och ont i ryggen, och när du väljer säng ska du göra det med omsorg och anpassa köpet efter din vikt och vilken ställning du oftast sover i.

I sovrummet ska du sova

Att bo trångt eller kanske göra sig bekväm med datorn i famnen på kvällen i sängen är båda saker som faktiskt skapar problem för din sömn. Så steg nummer ett för att få en bättre sömn och förnya ”atmosfären” i ditt sovrum är att faktiskt använda sängen till att sova i – och inte sitta och äta chips och kolla på en serie. Hur harmoniskt det än känns för stunden så är det viktigt att just kognitivt koppla sängen till sömn för att du ska få ro därinne.

Till din säng behöver du definitivt ett överkast. Många slarvar med att bädda sängen och ofta beror det kanske på att det inte är så enkelt. Med ett stilrent eller extravagant (du väljer!) överkast som känns snyggt och får rummet att skimra kommer du faktiskt i fortsättningen att vilja bädda. Lägg till en fin kudde, och en luftrenande växt i fönstret. Har du ont om inspiration?

Bläddra i inredningsmagasinen. Elle, Metro mode och Sköna hem är klassiska inredningsmagasin som kan hjälpa dig att på enkla sätt förnya sovrummet på ett sätt som gör att du längtar efter att gå hem och sova, sova, sova!