Att ta en lång, varm dusch efter ett svettigt träningspass eller sjunka ner i ett bad när du kommer hem från jobbet är härlig vardagslyx. För att ett badrum ska kännas inbjudande krävs att det är fräscht med rena ytor och sanitetsporslin utan sprickor eller missfärgade ytor. Ett omodernt och slitet badrum kan tyvärr sänka priset på din bostad.

Även om en badrumsrenovering kan kosta en hel del lönar den sig i längden eftersom värdet på ditt hus eller lägenhet stiger. Många köpare undviker dessutom lägenheter med slitna och omoderna badrum vilket gör att antalet potentiella köpare som driver upp priset genom en budgivning minskar. Med andra ord lönar det sig för det mesta att ta ett lån för att renovera badrummet. Att du dessutom trivs bättre med en fräscht badrum är en extra bonus.

Att tänka på innan badrumsrenoveringen

Nyrenoverat badrumInnan du sätter igång med en badrumsrenovering gäller det att planera hur du vill att badrummet ska se ut. Vilken stil ska det vara? Går det att få plats med både badkar, tvättmaskin och torktumlare? Är badrummet litet finns det smarta lösningar i form av duschväggar som går att vika in när de inte används. Det finns också mängder av smarta lösningar för förvaring som till exempel skåp under handfatet.

En av de hetaste trenderna inom inredning är hållbarhet vilket innebär att material och inredning ska vara av hög kvalitet som håller länge. Tänk därför till när du väljer färger och material till badrummet och välj klassisk design som du kommer att trivas med länge.

Kostnad för att renovera badrummet

En badrumsrenovering kan kosta allt från några tusenlappar till flera hundratusen beroende på storlek, materialval och hur mycket av arbetet som du utför på egen hand. Kom ihåg att allt arbete som utförs i våtutrymmen måste göras på ett fackmannamässigt sätt och följa branschregler för våtrum. Om du i framtiden skulle uppstå en fuktskada gäller försäkringen bara om arbetet har följt gällande regler. All dragning av el måste alltid göras av en utbildad elektriker. Att låta proffsen sköta badrumsrenoveringen är med andra ord en bra idé.