Att göra sina egna möbler och snickra ihop inredningen själv är både trendigt och ekonomiskt. Dessutom får din kreativitet större utrymme och du kan själv bestämma exakt hur ditt hem ska se ut.

Det är både tidsödande och frustrerande att förgäves försöka hitta en möbel som matchar ens inre visioner. Ofta får man inte exakt det man vill ha i affärerna, och därför är det bättre att snickra ihop det själv eller titta på loppis och auktion.

Begagnat teak trendigt just nu

Stolar loppis

Enligt en artikel i Dagens Nyheter har träslaget teak fått en ny chans bland inredningstrenderna efter att ha varit nästan tabu under senare delen av 1900-talet. Teakmöbler är sådana möbler som går att ha i flera år och sedan sälja för mer än vad man köpte den för, enligt artikeln. Och visst finns det mycket fint på auktioner, second hand och loppisar att fynda. Fördelen med begagnade möbler är att de blir personligare och miljövänligare. Och det är inte bara matbord, stolar och byråar som fyller trendiga hem. Även utemöbler tillverkade i teak är populära som aldrig förr.

Gör dina egna möbler

Om du vill rusta upp gamla möbler som du fyndat på loppis eller auktion kan du ta saken i egna händer. Laga, måla, slipa och lyft fram de gamla möblernas vackra patina.

Att snickra egna möbler är också en uppåtgående trend som kommer att hålla i sig ett bra tag till. Dels får du precis den möbel du önskar dig, dels är det ett roligt och miljövänligt sätt att vara kreativ och inreda ditt hem helt på egen hand. För att få tag på rätt virke till bra pris kan du gå in på byggvarulistan.se och jämföra var du ska handla materialet du behöver.

Man kan inte alltid lita på inredningstrender när man ska snickra ihop sina möbler. Precis som att teak-möblerna var tabu på 70-talet men hetaste trenden på 2000-talet så kan vilken inredningstrend som helst skifta. Därför är det självklart bäst att följa sin egen stil och lita på sin egen magkänsla. Det viktigaste är ju att ett hem speglar personerna som bor där.

Här nedan ser du tips på hur du kan bygga din egen sänggavel: