Vad finns det egentligen att tänka på kring en badrumsrenovering? Bland annat att allt blir rätt och riktigt gjort – och gärna inom budgeten som du satt.  

BadkarBadrumsrenovering på g? En renovering av det ofta lilla, men ack så viktiga rummet, är ofta kostsammare än vad man kan tro. Du bör alltså räkna med att ha pengar över för en sådan kostnad. I runda slängar kostar badrumsrenoveringen med ny inredning, arbetskostnader och material hela 150 000 kronor. Men sedan håller det i stället i många år, och dessutom är det en stor investering att göra ifall du vill höja värdet på din lägenhet eller villa.

Ska du renovera ett gammalt badrum krävs inget bygglov. Om du ska skapa ett nytt badrum i ditt fritidshus måste du göra en bygganmälan till kommunen och invänta starttillstånd – Expressen

Trender för badrum i år

Eftersom du sällan renoverar ditt badrum är det viktigt att inte inreda med trendkänslig stil. Då kanske du tröttnar på inredningen och vill byta ut det rosa kaklet, det industriinspirerade handfatet eller de runda båtfönstren mot utsidan. Men det går för dens skull att skapa ett modernt badrum med inredning som håller genom åren, både vad gäller stil och rent praktiskt.

Mer om inredning för ett modernt och mysigt badrum hittar du här och här. Det handlar bland annat om hur du kan inreda om du har ett litet badrum och vill få plats med ett sittbadkar, eller en toastol med handfat i ett. Glöm heller inte att utnyttja hörnen i ditt barym, det kan göra att du sparar mycket plats. Bland annat kan du sätta upp hörnhyllor som smart och snygg avlastningsyta och förvaringsplats.