Hösten närmar sig och många av oss blir lite extra sugna på att lyfta vår inredning. Många av oss börjar nypa lite extra i plädar och kuddar för att förnya soffan – men våga lyfta blicken till väggdekoren också. I år gäller starka kulörer, grafiska mönster och riktigt vass design. Och vi vet dessutom var du hittar den. Läs mer!

Mönstrade affischer ovanför skrivbordet med datorskärm i grå hemmakontorets inredning med växterEn del av oss vill inreda efter säsong medan andra siktar på en mer långsiktig inredning. Går det att kombinera viljorna? Ja, det tror vi på Parts of Sweden. Vi älskar Decor of Sweden som ligger i framkant vad gäller att ta fram trendig väggdekor. Vill du föryngra ditt vardagsrum och ge det en hållbar och långsiktig touch? Då ska du genast in dit och surfa.

Väggdekor för säsongen

För den som är bevandrad inom väggdekor redan vet att posters och tavlor du sätter upp på väggen inte behöver vara beständiga. Är du en riktig fantast vet du att du kan byta ut dekoren så att den passar säsongen just nu. Vem vill till exempel ha samma väggdekor när det är mysig julafton som när det är sommar? Det finns alltid sätt att variera din dekor på så att den passar med din övriga design. Skapa harmoni genom att låta väggdekoren, textilierna och belysningen balansera med varandra på ett smakfullt sätt.

För året är det ut med det gråa och in med det färgstarka. Vi strävar efter snygga kontraster i blått, rött, orange – gärna i kombination med varandra i grafiska mönster och tryck. Leta efter posters med stjärnteckenmotiv, abstrakta mönster och svartvita bilder. Att skapa ett harmoniskt kaos på din vägg är precis rätt för året och kommer förmodligen vara en trend som håller i sig länge. I Aftonbladet kan du läsa mer om hur du ska använda dig av vågade färger i din inredning.

Retro posters

Vintage tv cykel och retro lampa i modernt vardagsrumRetro är en inredningstil som inte verkar gå ur tiden. I posterväg kan du inreda i retrostilen på olika sätt. Det mest klassiska är att använda sig av olika ”skolplanscher” med olika teman. Det finns till exempel växter, grönsaker eller annan information. Det finns också affischer med retromotiv som t ex klassiska svartvita tavlor och liknande. Botanisera bland det du hittar och välj något personligt som säger något om dig som individ.

I Expressen kan du hitta riktigt bra tips på hur du tar dig an den murriga hantverkstilen som är så omåttligt populär just nu. Där kan du få fler tips hur du kan inreda med trendig väggdekor som osar 60- och 70-tal i sitt stiliga formspråk. Det är svårt att inte bli riktigt inspirerad av de snygga bilderna och för dig som behöver lite extra inspiration är det alltid kul att bara scrolla bland bilder för att få igång hjärnan och ens fantasi. Gör ditt hem personligare och inred mer efter säsong så ska du se att du aldrig vill röra dig hemifrån igen!