Idag är det fler och fler svenskar som väljer att anlita hemstädning. Få hjälp med städning, fönsterputsning och kalkbeläggningar i badrummet. Med hemstädning får du mer tid för familj, hälsa, karriär och vänner.

Det finns många fördelar med att skaffa hemstädning. För barnfamiljer kan det vara en stor hjälp för att fixa vardagspusslet. Inte behöva stressa lika mycket och verkligen hinna sitta ner och äta tillsammans som familj, i ett rent och fräscht hem. Även som par eller singel kan hemstädning göra underverk för en bättre vardag. Du får mer tid och du slipper att städa. Anlita Vardagsfrid för hemstädning som bjuder på en grovstädning av ditt hem efter var 10:e städning.

Fixa vardagspusslet

Att fixa vardagspusslet kan ibland kännas som att lägga ett tusenbitars pussel utan att ha en bild att titta på. Det hinner hända mycket under bara en vecka. Särskilt om det råkar vara en svår vecka eller någon av er har extra mycket på jobbet. Jobb, skola, skjutsningar, matlagning, bilen ska till verkstan, du måste jobba över, lillen blir sjuk, vab och sedan även försöka få in träning samt umgås med familj och vänner. Och städa. Det är här hemstädning kommer in. Ett mindre tråkigt och tidskrävande moment. Du slipper äta middag samtidigt som du ser dammråttor under bokhyllan eller laga mat i ett ostädat kök.

Mer tid

Ung kvinna som rengör ett fönster med en trasaHemstädning ger dig mer tid. Du kan lägga din tid på sådant som du verkligen värdesätter. Idag arbetar så gott som alla vuxna. Jobba 40 timmar i veckan, pendla fram och tillbaka till jobbet och sedan hinna med allt annat gör att många svenskar är stressade. När det väl är helg måste du städa. Det blir sällan tid för välbehövlig återhämtning. Att bara få komma hem från jobbet, sätta sig i soffan och bara vara. Få relaxa utan några måsten en timme i veckan. Det är inte heller bara vardagslivet som tar tid: du behöver också tid för att må bra. För att hinna träna och vårda dina relationer. För många av oss är tid bland det viktigaste som vi har.

• Mer tid till barnen
• Du hinner träna
• Slipper tänka på att städa
• Du får mer tid att bara slappna av

RUT-avdraget

En orsak till att många drar sig för att anlita städhjälp är kostnaden. Eller vad de tror att det ska kosta. När du anlitar hemstädning får du göra avdrag för själva arbetskostnaden. Hur mycket avdrag du kan göra beror på hur mycket du betalar i skatt per år. Läs mer om RUT-avdraget på Skatteverkets hemsida. När du anlitar Vardagsfrid kommer de att ansöka om RUT-avdrag för dig. På deras hemsida kan du enkelt räkna ut hur mycket det kommer att kosta. Om du anlitar hemstädning en gång i veckan kommer du att betala cirka 500 kronor per tillfälle efter RUT-avdrag om du bor på 60 kvadratmeter och de ska städa hela bostaden. För att göra det billigare kan du välja att bara städa varannan, var tredje eller var fjärde vecka. Att få bostaden professionellt städad en gång i månaden underlättar mycket. Det blir mindre att städa för dig och även lättare att hålla rent resten av tiden.