Allt fler människor söker sig ut för att äta en god bit mat, men möts ofta av att det är fullbokat och att man då får vända i dörren. Det vill den nya krogen Mother i centrala Stockholm vända på och satsar på hundratals bord och även satsar på att tekniskt vara i framkant. 

Det var förstås bara en tidsfråga innan någon skulle digitalisera även krogmiljön. It-konsulter fulla av nyfrälst webbenergi att uppgradera omgivningen med är ju numera ett ständigt samhällsinslag. För den uppkopplade samtidsmänniskan finns det mesta bara några svajpningar bort – så varför också inte restaurangmenyn?

Champagnekork som popparJa, när det kommer till restaurangvärlden så är det allt fler människor som söker sig ut och som gärna finner en restaurang som man kommer tillbaka till. Snygga och tilltalande restaurangmöbler spelar en allt större roll för att restaurangen ska sätta rätt stämning för stället och locka till sig rätt publik. En restaurang som dykt upp och som verkligen ligger i framkant är den centralt belägna storkrogen Mother i Stockholm. En krog som drivs av krogmogulen Melker Andersson. Detta är en krog där man beställer med surfplattor och som sväljer upp till 600 personer. ja, det är en krog som man inte behöver beställa bord tre veckor i förväg eller behöva vända i dörren. Dock har krogen fått lite kritik på grund av att tekniken kanske inte alltid varit med dem. I dn.se går det att läsa en halvljummen intervju där skribenten är måttligt nöjd av upplevelsen. Citatet i början är ett utdrag av den inledande texten. Men, kanske gäller det bara att vänja sig, att detta är framtiden. Att de inte använder något vitt socker är även det spännande, och något att läsa vidare om.