Bygg din egen relax med en badtunna på en plats i trädgården. Här kan du göra yoga och stressa ner om sommaren. 

Med yoga och avkoppling i trädgården kan du koppla bort stressen och dessutom må bättre psykiskt. De allra flesta drömmer förmodligen om en egen badtunna från https://svenskabadtunnor.se/ att glida ner i efter en lång dag, med ett pass meditation och yoga innan blir det ännu skönare.

Fördelar med yoga och avslappningsövningar

Det finns många fördelar med yoga, och vissa övningar är väldigt enkla att själv utföra hemma för att till exempel lättare kunna somna eller stressa av när en dag har varit lång och jobbig.

När stressnivån sjunker under ett yogapass slappnar musklerna av och hjärtat börjar slå långsammare så att pulsen sänks – SVD

 

Motverka stress i din egen relax

YogaI en artikel i Expressen går det att läsa om specifika övningar som förebygger stress, detta är bland annat att andas på rätt sätt, genom att sätta dig i skräddarställning på golvet och lägga en hand på magen och en annan på bröstet. Ta djupa andetag och andas ut genom munnen med en suck – denna form av andning skapar avspänning som sker både fysiskt och mentalt.

En annan sak du kan göra för att slappna av när du är stressad är att sätta dig på en stol och lägga fram fötterna med lite böjda knän. Andas sedan in och ut – samtidigt som du fäller dig framåt. Upprepa och fortsätt med det i några minuter eller tills du känner dig helt avslappnad. Du kan även lägga dig ner på rygg och andas in och ut som en suck tills du slappnar av. Mer om yogaövningar som förebygger stress här.

Mer positiva saker med yoga är sänkt blodtryck, minskad känsla av smärta, det hjälper mot depression lika bra som medicinering och terapibehandling.