4089558-man-carrying-stack-of-cardboard-boxesDet kommer en tid i varje människas liv då det är dags att byta bostad. Kanske flyttar man hemifrån, flyttar ihop eller bara vill byta läge och oavsett av vilken anledning man väljer att flytta så är det viktigaste att man anlitar en flyttfirma som man kan lita på. Men hur hittar man en flyttfirma och hur ska man veta om den är bra?

Idag är det allt färre personer som faktiskt väljer att flytta själva och allt fler anlitar flyttfirmor att sköta transporten av möbler och annat som har med flytten att göra. Till exempel är det flera flyttfirmor som både erbjuder flytt, transport och sedan flyttstädning av det gamla boendet i samma paket eller som enskilda tillval – och just tillvalspaketen ökar i populäritet (källa). Men hur hittar man en bra flyttfirma i sin egen ort? Det bästa tipset för att hitta den flyttfirma som man ska anlita är faktiskt genom att göra något så enkelt som att googla på nätet. Bor man till exempel i Malmös närområde är det bara att skriva in ”flyttfirma Malmö” i sökrutan och vips så dyker en rad olika flyttfirmor upp att välja bland, men det gäller att vara noga och inte välja första bästa bara för att firman kommer högt upp i sökresultatet – det handlar om att jämföra olika och välja den som uppfyller ens egna krav och behov.

Detta ska du leta efter hos flyttfirman:

Vid val av flyttfirma finns flera alternativ och det är därför det är så viktigt att jämföra de olika flyttfirmorna, men det är inte allt man ska göra. Till exempel så skrev Sydsvenskan redan 2011om hur allt fler Malmöbor just väljer att anlita flyttfirma istället för att sköta flytten själva och i den artikeln finns en hel del bra tips som fortfarande är aktuella än idag. Till exempel tipsar man om alltid kontrollera så att firman har F-skattsedel och är försäkrad samt att firman faktiskt har transporttillstånd. Dock finns det några fler saker som kan vara bra att kontrollera. Det som kännetecknar en bra flyttfirma är nämligen först och främst vilken typ av service som flyttfirman erbjuder och till vilket pris – du ska nämligen få vad du betalar för. Men innan man anlitat en firma så kan ju det vara svårt att veta om det faktiskt är så, och det är precis därför som det är så viktigt att kontrollera firmans referenser. Ett tips är faktiskt att kontakta flyttfirman direkt och be om dessa över telefon eller via deras kontaktformulär. På seriösa flyttfirmors hemsidor finns även offertmallar som man kan fylla i och skicka in för att se vad flyttfirman har att erbjuda både i pris och service utefter din specifika situation gällande ekonomi och behov – och ibland ger flyttgubbarna nämligen det där lilla extra. Vilket var precis vad den unga flyttkillen gjorde i USA när han agerade stol åt en äldre dam när hissen de åkte i tillsammans fastnade vilket kom att bli en hjärtvärmande nyhet som spred sig välden över i fjol.

Kontrollera:

  • Försäkringar
  • Tillstånd
  • F-skattsedel
  • Referenser
  • Priser och Utbud