När man påbörjar en renovering av sitt hem är det viktigt att vara strukturerad och fokuserad – satsa därför på att renovera det mest akuta först.

målar vitt renoveringDet som är viktigt att tänka på vid en renovering är att börja renovera det som är mest akut att åtgärda först och sedan gå över till dem rent kosmetiska renoveringen för att förbättra hemmets generella utseende. Har man till exempel ett hem med en begynnande vattenskada i badrummet kan det vara en klok idé att först ta itu med denna innan man går vidare till att måla om väggarna i sovrummet så att säga. Sedan är det även viktigt att utföra renoveringar som kan sänka ens totala utgifter för sitt hem. Många gamla hus har exempelvis dåligt isolerade fönster som drar och då kan det även vara en god idé att se över om man kanske ska ta och köpa fönster – annars blåser pengarna bara bort i onödiga värmekostnader. Dock ska man även komma ihåg att det även går att renovera sina fönster, bara man vet hur man ska göra detta på bästa sätt (källa).

Renovera tidsenligt

Något som börjat bli en allt mer populär trend är att renovera och återställa sina hem tidsenligt, skriver Göteborgs Posten, och något som snickaren Jenny Kvist tipsar om är att man ska läsa på ordentligt innan om man ska sätta igång med den typen av renoveringar. Till exempel menar hon att man ska utgå från originalmaterialet om man vill locka fram hemmets ursprungliga charm, och ett sätt för att få reda på vilka dessa är, är genom att lära sig husets historia – oavsett om det handlar om en funkislägenhet från sjuttiotalet eller om det är en villa med anor från sekelskiftet. Och något som man ska komma ihåg är att det alltid lönar sig att genomföra en renovering av sitt hem – då ökar man nämligen dess värde vid en eventuell försäljning skriver SvD.